ViLa Wellness

Hitta din inre kompass


Healing för mig är energi och läkning. För att möjliggöra detta är det viktigt att kropp och sinne är i så bra balans som möjligt. I ett avslappnat och rofyllt tillstånd där du kan märka var i kroppen spänningarna sitter och där jag som terapeut med mina händer och min intuition känner in stämningar finns möjlighet till healing. 

Ordet healing skrämmer många, det låter som hokus-pokus och rädsla finns för vad det egentligen är. Healing finns med i varje beröring som vi ger om den uppstår ur omsorg och trygghet.

Vad är energi? Ett exempel är den energi du känner när du kommer in i ett rum och känner en stämning. Ibland uppfattar man att stämningen är så tryckt att man kan "skära genom luften med en kniv" eller tvärtom, man kan känna av en stämning som är luftig och ljus, det är ett sätt att känna energier. Den pirrande känslan när du är nykär eller den tunga känslan när du är sorgsen och ledsen är också energi och det gör något med din kropp och sinne.

Här kommer en övning du kan göra för att försöka förstå vad energi är. 
Prova att långsamt föra ihop dina händer framför dig till ett avstånd på ungefär två decimeter. För händerna långsamt och inkännande till och från varandra, energin känns då som en osynlig boll eller ballong, ett slags lätt motstånd mellan dina händer, det är energi.